Dag 1: Amsterdam – Las vegas

Eigenlijk begon voor ons afgelopen zaterdag de vakantie al. Om 4 uur was de familie van der Veeken bij ons, en na nog een Dongens bezoek aan de friettent reden we naar het van der Valk Hotel Schiphol. Hier gingen de kids nog even zwemmen en Richard en ik reden naar een spottersplaats om vliegtuigen te kijken. Helaas viel er niet veel meer te spotten.

De volgende ochtend vertrok om 7.20 uur de shuttlebus naar het vliegveld. Nog niet iedereen was helemaal uitgeslapen. Voor sommigen voelde het nu al als een jetlag. Dat belooft wat. Op Schiphol waren we al snel door de douane. Rond half 9 zaten we aan de broodjes en koffie. Geen gehaast, tijd genoeg. De eerste vlucht naar Londen Gatwick vertrok om 10.40 uur. Daar aangekomen moesten we toch even flink doorwandelen om op tijd bij de gate te zijn. Gelukkig niet de vlucht gemist, we waren mooi op tijd (niet de paniek van 6 jaar geleden). In deze boeing 777 zitten we met zijn allen in een lange rij. Er wordt regelmatig van stoelen gewisseld, en na zo’n 12 uurtjes landden we op McCarran Airport. Het dalen en landen verliep niet zo soepeltjes. Dit hadden Corné en ik in oktober ook al meegemaakt. De toiletten werden dus bij aankomst snel bezocht…

We hadden meteen een kleine tegenvaller. We kregen een mailtje van British Airways, dat 1 koffer niet was meegekomen, met de naam vanderVeeken.  Tja, hij kon van 5 personen zijn. Tess hoopte vurig dat het niet haar koffer was, met al die leuke jurkjes… Na een uurtje in de rij voor de douane, liepen we even naar de BA-balie. Hier de verdwenen koffer gemeld. Morgen komt de koffer aan en wordt hij netjes in ons hotel afgegeven. Tenminste, dat hopen we dan maar. Nu op naar de autoverhuur. Ook hier is het best lang wachten. De bestelde minivans moesten ver gezocht worden. De auto van Richard is er als eerste, zij gaan dan alvast richting het hotel. Corné wacht nog zeker een half uurtje en dan komt ook onze auto voorrijden. Eindelijk!

Na het inchecken in het Best Western Casino Royal Hotel, liepen we even over de strip en aten nog wat bij een Mac. Iedereen zat er nu wel doorheen. Maar dat kan ook wel, na zo’n dag. De eerste dag in the States zit er op. Het is nu 21.00 uur en we gaan lekker slapen. Ik ben benieuwd wie er morgen als eerste wakker is!