Dag 19: San Diego – Los Angeles

Na ons gebruikelijke ontbijtje hadden we de auto’s weer volgeladen met alle koffers en tasjes. Rond kwart voor 10 reden we weg uit San Diego. De bedoeling was om onderweg 2 stops te maken. De eerste stop kwam al na een half uurtje. Dat was La Jolla. Hier kun je bij het strand kijken naar de zeehonden en zeeleeuwen. La Jolla is een leuk stadje, recht aan het strand. Nadat we de auto in een parkeergarage hadden gezet, liepen we naar beneden, richting de zee. En ja hoor, overal waar je keek zag je de beestjes liggen. En je rook ze ook nog!!

We kijken wat bovenaan en klimmen daarna toch voorzichtig wat naar beneden. Overal staan mensen erg dicht bij de zeehonden en zeeleeuwen. We proberen zelf wel wat afstand te houden, maar we merken wel dat de dieren het hier gewend zijn. Het was een mooi gezicht! Eén grote zeeleeuw, die nogal veel lawaai maakte, leek ons de baas van het stel. Verder lagen er veel baby zeeleeuwtjes, superschattig. Er waren er ook een paar aan het spelen. Je kon er naar blijven kijken, maar na een uurtje liepen we terug naar de auto’s.

Nu op weg naar de volgende stop, het stadion van LA Galaxy, de voetbalclub uit Los Angeles. We verlieten de kustlijn, en reden de voorsteden van LA binnen. Het wordt steeds drukker op de weg. Na bijna 2 uur rijden komen we bij het stadion aan. Alles is mooi aangelegd, met veel bloemen. Wel jammer dat we het stadion zelf niet echt goed kunnen bekijken. Alles zit potdicht, er is ook geen tour. Dan maar even de shop in. Hier worden de verschillende shirtjes van LA Galaxy verkocht. Maar hoe er ook werd gezocht, de goede maat voor Rick zit er niet tussen. Wel jammer, dat zal hij nog te goed moeten houden.

We rijden weer verder voor het laatste stuk, dwars door LA. Eigenlijk is het een lange file met langzaam rijdend verkeer. We doen er dan ook erg lang over om bij het hotel aan te komen. En dat met zesbaans wegen. Tjonge, wat een verkeer hier. Rond 5 uur zijn we de Best Western Canoga Motor Park Inn. Het viel niet zo op, want er zit hier ook een bowlingbaan naast, die veel reclameborden heeft op ons hotel.

Eindelijk even relaxen. Tess en Rick gaan meteen zwemmen, en Stijn gaat het fitnesszaaltje in. Richard, Corné en ik gaan eens kijken in de ontbijtruimte, want daar was het een uur lang ‘free drinks’. Niks op aan te merken! Er waren ook nog allerlei snacks, die je gewoon kon pakken. Lekker hoor: blokjes kaas, chips, zoutjes, loempiaatjes, kipkluifjes. Even later komt de rest er ook achter, en ook zij gaan wat bordjes vullen. Rond 7 uur rijden we naar Mc Donalds. Na het eten hier zoeken we nog een supermarkt om wat verse broodjes te halen. Uiteindelijk vinden we ‘Vallarta’s’, een Mexicaanse supermarkt. Allerlei andere producten hier. We zien wel alvast lekkere taarten voor de bijna jarige.

We gaan op tijd naar bed vanavond, even uitrusten, want morgen doen we een dagje Universal Studio’s. En aangezien het park tot 10 uur ’s avonds open is, wordt het een lange dag. De blog van morgen zal dus een dag later verschijnen.