Dag 21: Los Angeles

We begonnen vandaag natuurlijk met het feliciteren van Tess. Eindelijk is het 3 augustus, eindelijk 16 jaar! Richard en Mariëlle hadden de kamer leuk versierd met vlaggetjes en ballonnen. We ontbijten om half 10 en daarna gaat Tess bij de supermarkt eerst een mooie verjaardagstaart uitzoeken voor vanavond. Rond 11 uur rijden we naar Santa Monica. Zoals we al wel konden verwachten, was er veel verkeer op de weg. Dus dat betekent dat we pas rond half 1 uitstappen op de parkeerplaats bij Santa Monica. Het is er superdruk! We gaan eerst de brug over naar het winkelcentrum. Daar lopen we wat rond en gaan hier en daar een winkel in. We lunchen wat bij de Mac en Subway en dan wandelen we terug naar de Santa Monica Pier. We gaan er niet op, want het krioelt er van het volk. We kleden om bij de auto’s en gaan dan het strand op.

Aan Rick en Stijn heb je geen kind, deze waterratten zitten meteen in de – toch wel koude – zee. We doen verder niet veel. Corné vindt in het zand allerlei kleine krabbetjes, tenminste, dat denken we. Ondertussen, na wat dutjes in de zon, is het toch al gauw half 6. We besluiten dat we voor Tess haar verjaardag bij Johnny Rocket’s willen eten, die zit hier in het winkelcentrum. We lopen dus terug en dan blijkt dat er helemaal geen restaurant zit. Hij zit er wel, maar dan in de food court, en daar kun je niet echt gezellig zitten. Hmm, wat nu? Dan toch maar naar de Applebee’s vlakbij ons hotel. Dus terug naar de auto. Rick heeft nog wel een nieuwe Nikebroek gekocht in de Nike store.

De rit terug duurt gelukkig niet al te lang, het verkeer is flink afgenomen. Het wordt al wel wat later. Rond 8 uur komen we bij Applebee’s, maar daar is het zo druk, dat de mensen buiten wachten voordat ze aan tafel kunnen. Voor ons zou het 40 minuten wachten worden. Dan doen we niet en we eten dan maar wat bij Habit Burger. Niet wat we in gedachten hadden voor een verjaardagsdineetje, maar de burgers en friet waren hier wel erg goed! Eenmaal terug bij het hotel gaan we gezellig bij het zwembad zitten. Tess snijdt de taart aan en een stukje taart gaat er toch nog wel in. De oreotaart is erg lekker. We zullen maar even niet aan de calorieën denken. We zitten allemaal vol, en het was een lange dag. Niet alles verliep zoals we wilden, maar in deze megastad is het moeilijk inschatten hoe druk en hoe ver iets is, of hoe laat het wordt.