Dag 15: Tucson – Yuma

Vanochtend vertokken we rond half 10 uit Tucson. Nadat we getankt hadden en de nodige boodschappen bij de Walmart hadden gehaald, gingen we op weg naar Yuma, een rit van 380 kilometer. Halverwege de rit maakten we een stop bij een rest area, om daar even te lunchen. De picknicktafels stonden dan wel in de schaduw, daar was weinig van te merken. De temperatuur haalde hier de 45 graden, en hoewel het flink waaide,  was er geen enkele verkoeling. Snel eten dan maar, en weer verder. We komen in steeds droger gebied. De cactussen zijn nu ook ver verdwenen. Rond kwart over 2 zijn we in Yuma. Dit stadje ligt tegen de grens met Mexico. Morgen zullen we hier vlak langsrijden. Ons hotel is het Fuente Inn & Suites. De binnentuin is prachtig met veel palmbomen en gras. En ook het zwembad is groot. 

Dus wordt de middag doorgebracht bij het zwembad. We kunnen hier in Yuma ook niet veel doen. ’s Avonds gaan we eten bij de Cracker Barrel, een restaurant in countrystijl. We bestellen voornamelijk ‘homestyle fried chicken’. Corné en Stijn hebben de steak. Er zijn veel kleine bijgerechtjes. We zitten echt vol. Na het eten krijgen we van Tess nog wat info over het aantal inwoners van San Diego, waar we morgen naar toe gaan. Meteen ook maar bekeken hoeveel inwoners allerlei andere steden hebben. Het viel niet mee om het goed te raden. Hierna halen de liefhebbers nog een shake bij de Mac.

Eenmaal terug bij het hotel, zoeken we een plekje in de tuin om nog even lekker te zitten, en een spelletje te doen. Rick en Stijn nemen nog een duik in het zwembad. We blijven niet zo lang, want het is nog steeds erg warm buiten. Iedereen is voor 10 uur terug op de koele kamer.