Dag 16: Yuma – San Diego

Vandaag laten we de woestijn achter ons en vertrekken we naar San Diego. De eerste stop op de route is Yuma Territorial Prison. Dit ligt aan de rand van Yuma. We kijken even wat rond op het terrein, maar gaan niet naar binnen. Deze gevangenis was opgericht in 1876 en in 1909 ging hij al weer dicht. Er staat een gerestaureerde wachttoren en gevangenisgebouw. Ook zie je een stukje van de gevangenis dat nog in de oude staat is. Tevens zijn hier een paar films opgenomen. Na deze korte stop laten we het hete Yuma achter ons.

We rijden al snel in een soort van niemandsland. Uitgestrekte vlaktes met niets dan stroompalen en hekken. We rijden door Algodones Dunes, mooie, gele zandvlaktes. Na een tijdje komen we langs een controlepost van de US border patrol. We zien regelmatig de grens met Mexico. Er staat eigenlijk al een muur tussen de US en Mexico, maar Trump wil denk ik een hogere. Regelmatig zie je de witte auto’s van de border patrol langs de grens rijden. Toch een vreemd gebied om door heen te rijden, maar geen bijzonderheden gezien.

Hoe dichter we bij de kust komen, zien we de temperatuur langzaam dalen. Voor het eerst in deze vakantie komt de thermometer onder de 30 graden. Wanneer we rond 1 uur bij het BW Yacht Harbor Hotel aankomen is de kamer natuurlijk nog niet klaar. We rijden daarom naar Seaport Village. Het is een gezellig klein dorpje waar je wat kunt winkelen en lans het water lopen. Je merkt al goed dat we hier bij de Naval Air Base zitten. Allerlei legervoertuigen vliegen en varen voorbij. Hierna gaan Richard, Mariëlle en de kids vast terug naar het hotel. Corné en ik willen nog wat verder rondkijken, dus wij blijven met zijn vieren nog even. Timo koopt nog een grote Starbuckskoffiemok van California. Maar dan blijkt dat Richard niet op de kamer kan omdat die op naam van Akkermans staat. Nu rijden ook wij terug naar het hotel.

Terug bij het hotel wordt er niet veel meer gedaan. Rick en Stijn gaan toch nog even zwemmen. We eten ’s avonds bij Pizza Nova. Dit Italiaans restaurant ligt recht tegenover ons hotel, dus we hoeven een keer niet de auto te pakken voor het eten. We bestellen pizza’s, tagliatelle en lasagne. Alles smaakt goed. Na het eten wandelen we nog wat langs het haventje. Het wordt toch wel wat frisser hier. Zo voelt het al snel, wanneer het hier opeens meer dan 20 graden frisser is.