Dag 4: Las Vegas – Springdale

Vanmorgen waren we om 8 uur al klaar om te vertrekken richting Springdale. We verlieten het Best Western Casino Royale en reden eerst naar een Walmart. Hier kochten we de nodige broodjes, croissants, beleg en fruit. Het ‘French bread’ komt het meest in de buurt van ons brood. Op de parkeerplaats smeren we de broodjes en daarna rijden we Las Vegas uit. De eerste stop was de laatste benzinepomp voor dat we Valley of Fire SP in reden. Tanken is hier voor onze begrippen een feest.

Natuurlijk stoppen we bij het toegangsbord voor wat foto’s. En na een bezoekje aan het visitor center, waar ik natuurlijk een magneetje voor de collectie moet kopen, rijden we het park in. Het is er eigenlijk helemaal niet druk. Zelfs toen Corné en ik hier in oktober waren, was het veel drukker. Zal wel met de hitte te maken hebben, want ook hier is het ver boven de 40 graden. We rijden eerst helemaal naar achteren, naar de White Domes.

Rick en Stijn willen vanzelfsprekend wel een klein klimmetje maken. Op de weg terug stoppen we een aantal keer om van het uitzicht te genieten. Het is hier echt mooi met alle verschillende kleuren steen. Uiteindelijk rijden we verder het park uit richting Springdale. In een klein dorpje zit een Mac en daar nemen we allemaal een milkshake. Wel lekker fris in deze hitte.

We passeren de stateline van Arizona naar Utah en dan is het opeens een uur later. Komen we dus niet om half 5 maar om half 6 aan. Dat schiet flink op zo! We parkeren de auto bij de Quality Inn Zion Park. Tijd om nog even te zwemmen en relaxen. De kamers zijn overigens mooi gerenoveerd en zijn groot. Rond half 8 gaan we eten bij Jack’s Sport Grill. Prima burgers hier, ‘errug lekker’.

Wanneer we terug zijn bij het motel, lopen we nog een rondje over het RV park. Wat een grote campers staan er tussen zeg, complete woningen. De kids volleyballen nog even op de parkeerplaats, en wij drinken nog een bakkie koffie en fris op een bankje. Het is nu fijn om buiten te zitten. Nu is het elf uur, tijd om naar bed te gaan. Morgen maken we onze eerste wandeling in Zion National Park.