Dag 9: Mexican Hat

We beginnen de dag met een ontbijtje bij de Olde Bridge Grill. Gisteren hadden we daar prima gegeten, dus met het ontbijt moet het ook wel goed komen. En dat was ook zo. De eitjes, toast en pancakes zijn lekker. Ook wordt hier goede jaren 80 muziek gedraaid. Zo goed dat Corné tijd heeft om even een dansje te doen op de vroege morgen.

Om 10.15 uur vertrekken we naar Monument Valley NP. Na een half uurtje komen we daar aan. Eerst even een bezoekje aan de shop/information center. Hier weer wat leuke souvenirtjes meegenomen. Rick en Stijn passen even leuke cowboyhoeden. Buiten heb je vanaf het terras een prachtig uitzicht op de vallei. Voor Corné en mij ook de eerste keer dat we echt dit park in gaan. We zien de West en East Mitten Butte en Merrick Butte nu echt van dichtbij! Echt mooi. Dan stappen we in de auto’s en gaan we de Valley Drive rijden. De weg is niet geasfalteerd, maar bestaat vooral uit zand, stenen en kuilen. Vooral het eerste stuk is uitkijken. Het gaat gelukkig goed en we stoppen bij alle viewpoints voor mooie foto’s. Wel gaaf om hier doorheen te rijden, zeker als je weet hoeveel cowboyfilms er in dit stuk zijn opgenomen. Eén punt is ook genoemd naar een bekende regisseur: John Ford, hij maakte veel films met John Wayne. En het is ook op dit punt dat je het echte westerngevoel krijgt. Je kunt hier namelijk voor een paar dollar op een paard zitten, met uitzicht op de valley. Echt hilarisch, maar wel gaaf om te doen! Een indiaan staat hier om de toeristen te helpen op-en afstijgen. Corné, Rick en Stijn willen dit ook wel. Het levert prachtige foto’s, op dat wel. De rest heeft het niet zo op paarden. Een leuke ervaring, Corné verkeert in ieder geval in hogere westernsferen. Hierna heeft het paard wel even rust nodig. De indiaan loopt met het beestje weer even terug .

We vervolgen de route en stappen hier en daar uit voor het uitzicht. Als we Monument Valley weer uit rijden, zitten de auto’s flink onder het stof! Rond twee uur zijn we terug bij de Hat Rock Inn. Corné, Timo en ik rijden even later naar Goosenecks State Park. Dit ligt maar op een kwartiertje rijden van ons hotel. Hier zie je de San Juan River in grote lussen door het landschap kronkelen. Ook dit park is de moeite waard om te bekijken! Op de terugweg maak ik nog wat foto’s van de Mexican Hat. De grote steen boven op een kleintje, waarna het dorp is vernoemd. Als we terugkomen gaan wij ook zwemmen.

Bij het zwembad wordt niet alleen gezwommen en gezond, ook een potje gekaart. Tess en Timo zitten nog een poosje te ‘quizzen’ in de pool. Tess is toch wel wat verbrand. Hier heeft Corné een zalfje voor, allround spul dat overal voor helpt! Rond half 7 gaan we weer terug naar de Olde Grill. We hebben ook niet veel keus hier, maar het eten is echt goed, dus geen probleem. Vanavond eten we taco’s, cheeseburgers en chicken strips. ’s Avonds zitten we tot een uur of tien buiten op ons ’terrasje’. We gaan wel wat op tijd naar bed, want morgen hebben we een lange rit naar de Grand Canyon voor de boeg.

( Hopelijk daar wat beter bereik, zo niet volgen de beelden als we in Sedona zitten).