Dag 14: Tucson

Vanmorgen zaten we om half 9 weer aan het ontbijt. Om 10 zijn we vertrokken naar Saguaro National Park. Er zijn twee gedeelten, East en West. Wij kozen voor West. De route gaat dwars door Tucson en dan via een bergachtige slingerweg naar het park. Onderweg stoppen we nog een keer bij een viewpoint. We komen langs de Tucson Studios en het Sonoran Desert Museum. Corné en ik waren hier lang geleden ook al eens. Na een goede 3 kwartier komen we aan bij het visitor center. En we waren niet alleen, want achter ons stond opeens een park ranger! Wat is dit nu weer? Het bleek dat Corné en Richard volgens hem te hard hadden gereden. Rijbewijzen please. De ranger vroeg of wij alvast naar binnen wilden gaan, hij zou dit wel afhandelen met de heren. Oeps! We dachten al aan een vette bekeuring, maar gelukkig hadden ze niets gekregen, behalve een waarschuwing dan. De ranger begon als snel tips te geven over wat te doen in het park, en dat ze rustig moesten rijden, want dan konden ze van de prachtige natuur hier genieten. Hij moest zich vooral even laten gelden, maar je weet natuurlijk nooit. Achteraf konden we er flink om lachen, vooral om de stiekem gemaakte foto!

Nadat we waren bijgekomen van dit voorval, keken we rond in het visitor center. Natuurlijk een magneetje gescoord, en een pin voor de hoed van Corné. Hierna gingen we de Bajada Scenic Loop rijden. Deze weg maakt een rondje door een klein gedeelte van Saguaro NP. Het gebied zelf ligt in de Sonoran Desert en is vele malen groter. Er wordt regelmatig gestopt om mooie foto’s te maken van de saguaro’s. Het gebied is ontzettend mooi. Wel uitkijken voor allerlei beesten zoals schorpioenen en ratelslangen.

Gelukkig zijn we niets tegengekomen. Corné en Richard wilden op 1 punt toch een stukje omhoog wandelen naar een aantal rotsblokken. Hierop waren petrogliefen van oude Indianen te zien, de Hohokam. Maar het is hier zo heet, woestijn he? Dit was niet echt te doen. Toen ze het bordje ‘rattlesnake area’ tegenkwamen, zijn te maar teruggegaan. We zagen wel overal picknickplekken in de schaduw, maar de auto met airco was een betere plek.

Nadat we het park weer uit waren- oppassen voor de ranger, niet te hard- reden we naar een Mac Donalds voor verfrissende milkshakes en ijsjes. Terug bij het hotel doen we niet veel meer dan zwemmen en wat uitrusten. Van de hitte hier word je toch al snel moe. Rond half 7 rijden we naar een Mac Donalds om wat te gaan eten. Op de parkeerplaats staat een politiewagen en 2 agenten staan bij een man. Net wanneer we binnen zitten, zien we een ambulance, brandweerwagen en nog een politiewagen aan komen rijden. Tjemig, spannende buurt hier! Er ligt een man op de grond, die we net nog binnen zagen bij de Mac. En precies alles naast onze auto’s. Je maakt nog eens wat mee. Er lopen ook wel aardig wat vreemde types hier. Afijn, we konden rustig terug naar ons hotel. Toen we daar bij het zwembad nog wat buiten wilden zitten, bleek er een soort van latinoparty bezig te zijn. Wat een drukte, vol zwembad, muziek en weinig zitplekken. We regelen hier en daar wat stoelen en dan kunnen we zitten. Na een goed uurtje blijft de harde kern over. De kids zijn allemaal al terug naar de kamer.