Dag 20: Los Angeles

Vanmorgen zaten we al vroeg aan het ontbijt, want we wilden op tijd vertrekken naar Universal Studio’s. Het verkeer op de vroege ochtend is hier altijd erg druk. Rond 9 uur reden we weg en inderdaad, lange rijen bij stoplichten, langzaam rijdend verkeer op de snelweg. We deden er 3 kwartier over om er te komen. Maar we hadden al kaarten, dus we waren snel binnen. Het belooft een warme en drukke dag te worden.

Als eerste gaan we naar de Mummy. Terwijl we een half uurtje staan te wachten, roepen ze om dat de attractie problemen heeft. Dat schiet niet op. Dan maar gauw door naar de Transformers voordat het daar te druk wordt. We lopen langs Corné, die trouw de tassen bewaakt. Ook nog de nieuwe Jurassic Park gedaan, iedereen hartstikke nat, maar wel gaaf.

Dan gaan we met de roltrappen weer naar het bovenste gedeelte van Universal en proberen zoveel mogelijk attracties te doen. Met de app kun je telkens zien hoe lang het wachten is. Soms pakken we de single ride, dan ben je sneller aan de beurt. Stijn en Rick namen nog een stevige lunch, in de vorm van een xl-donut. We kopen ook 2 bekers die je na elke 10 minuten kunt vullen met frisdrank, wel handig met dit warme weer. We gaan mee met de Tram Tour. Hier rijd je met een trammetje langs de studio’s waar veel films zijn opgenomen. Ook zie je King Kong en Jaws.

Rond half zes gaan we wat eten en hierna lopen we het Harry Potter gedeelte in. Erg mooi gemaakt, en heel veel herkenbare dingen uit de films. We gaan de winkel van Ollivanders in, en doen het achtbaantje ‘flight of the hippogriff’ en ‘Harry Potter and the forbidden journey’. Vooral die laatste ride is erg gaaf! Alles ziet er net echt uit.

Richard, Stijn, Tess, Rick en ik gingen ook nog in de Walking Dead. Op zich wel spannend, af en toe schrikken, maar veel gelachen.

Het park is open tot 10 uur ’s avonds. We hebben bijna alle attracties kunnen doen, ondanks het overvolle park. Na de show van Waterworld, willen Tess en Rick nog een keer in de Mummy, Timo en Stijn gaan nog even terug naar Harry Potter en Corné en ik wandelen een rondje in de shops. Rond kwart voor 10 rollen we Universal uit. Het was een leuke dag. Nu waren we binnen 25 minuten weer terug bij ons hotel. Tijd om uit te rusten.