Dag 5: Springdale

We stonden al vroeg op vandaag, want in verband met de warmte en drukte, wilden we op tijd Zion NP in. Om 8 uur zaten we aan het ontbijt. Dat was hier overigens prima: toast, ei, wafels, yoghurtjes. Na een half uurtje gingen we onze spullen pakken, en liepen naar de shuttlebus. Binnen een kwartiertje stonden we al bij het visitor centre. Nu nog maar niet naar binnen, eerst in de rij voor de volgende shuttlebus. Gelukkig schoot het erg op. We lieten ons helemaal naar het einde van de route brengen, stop 9, de Sinawava Temple. Hier gingen we de Riverwalk Trail lopen. Deze trail is vlak en we liepen in de schaduw. Het was nu nog niet echt warm. Onderweg gaat Tess de eekhoorns tellen. Nou, dat waren er zoveel, dat ze na nummertje 22 de tel was kwijt geraakt.

Na een goed half uur kwamen we bij het eindpunt. Vanaf hier kun je ook de Narrows gaan lopen, en veel mensen gaan die kant op. Wij stoppen hier en eten even wat. Wel oppassen voor de eekhoorns weer, want die zijn echt op jacht naar voedsel. Iemand had een plastic tas met een banaan erin laten liggen, en één eekhoorn had deze vakkundig open geknaagd en zat zich tegoed te doen aan de banaan. Overal staat dat je de diertjes niet mag voeren en alles goed op moet bergen, maar ja.

Rick en Stijn staan natuurlijk als eerste bij de rivier. Schoenen en sokken gaan uit en ze zitten zo in het water. Een half uurtje later wandelen we weer terug. Het is nu zo’n 12.30 uur. Ik vond het nog meevallen met de drukte in het park. Niet echt file lopen en genoeg plaatsen in de shuttlebussen.

Corné en ik willen nog graag een andere wandeling doen. De rest gaat vanaf de ingang te voet terug naar het hotel, want we bleken niet ver van de ingang af te zitten. Zij gaan vast een duik in het zwembadje nemen. Met zijn tweeën lopen Corné en ik de Lower Emerald Pool Trail. Ook prima te doen, na 20 minuten staan we bij poeltjes. Vanaf een bovenstaande rots druppelt het water naar beneden. Wel mooi om te zien. Vanaf hier kun je nu niet verder naar de Upper Emerald Pools, want het wandelpad is geblokkeerd door omgevallen bomen en puin. Na een goed uur, gaan wij ook zwemmen bij het hotel. ’s Avonds eten we bij Juniper Pizza. Timo en Stijn bestellen samen een Luau pizza. Ze vonden het niet zo lekker. Gelukkig bleven er links en rechts wat stukjes over. Corné en Mariëlle hadden de spaghetti met meatballs, zag er goed uit en zo smaakte het ook. Na het eten lopen we nog even de naastgelegen supermarkt in voor wat brood voor morgen onderweg. Ook scoren we nog een ijsje. Vanavond op tijd naar bed, want morgen willen we er toch voor gaan: Angel’s Landing!

Wildlife voor vandaag: wat hertjes, tig eekhoorns.

( De wifi is hier niet best, sommige foto’s willen niet uploaden, dus dat komt in de loop van de week nog wel)