Dag 11: Tusayan – Sedona

Deze ochtend aten we wat op de kamer, zodat we ook weer op tijd konden vertrekken. Om half 10 zaten we in de auto en reden we Tusayan uit. We rijden via Williams en zo naar Flagstaff. Hier hadden we al gezien dat je ook een stuk over de oude Route 66 kunt rijden, dus dat gaan we doen. Op zich was er niet zo heel veel te zien. Wel wat oude reclameborden, maar bijvoorbeeld niet een groot sign op het wegdek met Route 66. We rijden nog een rondje door het oude Flagstaff en dan gaan we door naar Sedona.

Gisteren was het weer niet zo best, maar nu schijnt langzaam de zon weer. Dus wanneer we bij Slide Rock State Park aankomen besluiten we dan ook om hier in te gaan. Je kunt hier glijden over de gladde stenen en van de rotsen springen. Rick en Stijn de enige twee helden die het aandurven. Het water is ijskoud, maar dat vinden ze geen probleem. Eerst even er door heen en dan toch maar doen. Stijn springt ook van de rots het water in. Uiteindelijk gaat Rick er ook voor! We lopen nog wat rond en laten de voeten afkoelen. Ook nog wat in de schaduw gezeten, daarna wandelen op ons gemak terug naar de auto. Natuurlijk even een ijsje kopen in het winkeltje en dan is het tijd om door te rijden naar de Orchards Inn in Sedona. We zijn hier al om 2 uur. Gelukkig is de kamer al klaar. Nu weer even zwemmen. Het hotel ligt prachtig. Midden in het centrum van Sedona, met op de achtergrond de rode bergen.

Het schijnt dat hier de restaurants en winkels om 9 uur ’s avonds sluiten, dus we gaan op tijd eten. Om half 6 navigeert Tess ons soepel naar de Cowboy Grille. Het eten is hier erg goed! De burgers smaken superlekker. Na het eten wandelen we wat door Sedona. Rick en Stijn kopen borden van Route 66, en het tweede ijsje van vandaag is een feit. We zijn al om half 8 terug bij het hotel. Timo, Stijn en Rick gaan in de lobby- de beste wifi- wat zitten gamen. Richard, Mariëlle, Corné en ik zitten lekker buiten voor onze kamers. In de verte bliksemt het flink, maar gelukkig blijft dit onweer boven de bergen hangen.