Dag 22: Los Angeles

Iedereen is weer uitgerust na de lange dag van gisteren. We ontbijten weer in het hotel. Erg goed weer met vers fruit, allerlei soorten nootjes, yoghurtjes, brood en ei. Prima! Rond 10 uur vertrekken we naar Griffith Observatory. Dit gebouw ligt hoog op een heuvel in Griffith Park. Alles draait hier om de aarde en de ruimte. In de koepels zitten grote telescopen om in de ruimte te kunnen kijken. Hier boven op de heuvel heb je een prachtig uitzicht op Los Angeles. Overal waar je kijkt zie je de stad. Voor het eerst zien we hier ook het Hollywood Sign. We lopen nog naar binnen en in het midden van de koepel hangt de ‘pendulum’: een grote metalen bal aan een koord. Deze beweegt van voor naar achter, en iedere tien minuten tikt hij een stokje omver. De pendulum beweegt verder niet van links naar rechts. Het is namelijk de aarde die draait en daardoor draaien de stokjes mee en worden uiteindelijk aangetikt. Wel apart om te zien.

De volgende stop is Hollywood Boulevard. We zoeken een parkeergarage en wandelen de straat op en neer. Het is ook hier weer flink druk. Allerlei rare figuren lopen hier rond waar je mee op de foto kunt. Ze proberen je vanalles aan te smeren. Richard krijgt een cd’tje ‘for free’. Nou ja, toch niet, de man wilde er toch geld voor, dan maar niet. We lopen hier op de ‘walk of fame’. Overal liggen op straat de bekende sterren met namen van o.a. acteurs van films en tv, bekende zangers en regisseurs.

We rijden weer verder en stoppen bij Rodeo Drive in Beverly Hills. Hier zitten alle chique designerwinkels. Leuk om wat rond te kijken. Op straat zien we allerlei blitse auto’s zoals Ferrari’s, Lamborghini’s, Rolls Royce’s en Corvettes. Bij een ijscobusje nemen we allemaal een ijsje om af te koelen. Dan wordt het toch echt tijd om terug naar het hotel te rijden. Via de wijk Beverly Hills – even mooie optrekjes bekijken- rijden we in een half uurtje terug. We relaxen nog wat bij het hotel, en dan wagen we het erop om terug naar Applebee’s te gaan. Gelukkig was het nu maar een kwartiertje wachten. Na het eten nog even langs Vallarta’s voor lekkere, verse broodjes en dan terug naar de kamer. Morgen moeten we vroeg op, want het is een lange rit terug naar Las Vegas.