Dag 7: Springdale – Page

Deze ochtend kunnen we ‘uitslapen’. Sommigen van ons zijn wel een beetje stijfjes van de wandeling gisteren. Gelukkig vandaag een rustige dag. We ontbijten om 9 uur en rijden daarna richting Page. Nog één keer rijden we door Zion NP, het blijft een prachtig park, zeker één van mijn favorieten. In Mount Carmel Junction wordt er getankt, en kort hierna nemen we de afslag naar Coral Pink Sand Dunes SP. Hier zijn Corné en ik nog nooit geweest. We betalen de fee bij 2 oude omaatjes, en krijgen uitgebreid uitgelegd hoe we moeten rijden en wat we kunnen doen. Er is maar 1 weg, kan eigenlijk niet missen, maar goed. Overal zie je de duinen. Wel apart om te zien. Mensen rijden er met buggy’s en snowboarden naar beneden. Wij kijken alleen wat rond en lopen een klein stukje het zand op. Maar dat is natuurlijk gloeiend heet onder je voeten! Als we het gezien hebben lopen we nog even het visitor center binnen. Het blijkt dat de omaatjes van de ingang ook het visitor center doen, handig hoor. Ik koop hier weer een magneetje. Er zit een Gopher snake in een terrarium, en we kijken nog even wat voor andere beestjes hier in de woestijn leven.

We rijden nu in één keer door naar Page. Eerst nog langs de Walmart voor wat vers brood, beleg en fruit. O ja, en wat gezonde donuts, deze halen overigens het hotel niet. We zijn al om kwart voor 2 bij het Quality Inn Lake Powell, want weer in Arizona, dus de klok kan een uur terug. Helaas kunnen we nog niet inchecken. We krijgen al wel vast een pasje voor het zwembad. Eerst gaan we lunchen. Er staan picknickbanken op het gras. Prima plek in de schaduw. De kids gaan alvast zwemmen en wij wachten even op de kamers. Deze blijken te grenzen aan het grasveld. Eigenlijk wel gezellig zo.

Om zes uur rijden we naar de Mc Donalds om wat te gaan eten. Timo en Stijn halen wat bij Taco Bell. Blijkt dat mijn big mac al koud is. Gelukkig krijg ik een nieuwe, maar dat duurt wel heel lang. Gauw opeten en dan rijden we door naar Horse Shoe Bend. Hier moeten we nu 10 dollar betalen om te parkeren. Twee jaar geleden was dit nog niet. Toen kon je gewoon ergens parkeren en doorlopen. Het is er nu ook erg druk. We zijn net op tijd voor de zonsondergang. Je kunt achter een hek staan, maar heel veel mensen staan naast het hek op de rotsen. Valt niet mee om een plekje te vinden voor goede foto’s. Tess maakte nog een foto van een grote groep mensen. Op hun beurt maakte iemand van hen een foto van ons.

We hebben zeker een uur hier gestaan, voordat we teruglopen naar de auto. Stijn weliswaar zonder zonnebril, want die ligt nu over het randje van Horse Shoe Bend. Altijd wel iets met die brillen. We rijden terug naar Page en nemen nog een lekkere milkshake bij the big M. Terug bij het hotel zitten we nog even buiten. Corné en Richard spotten nog flink wat bruine en zwarte kakkerlakken op het pad. Als ze daar blijven, vinden Mariëlle en ik het prima.