Dag 10: Mexican Hat – Grand Canyon NP – Tusayan

Vanmorgen vroeg uit de veren, want het wordt een lange reisdag. Om 8 uur zitten we al kant en klaar bij restaurant ‘ de ouwe brug’, al voor de vierde keer inmiddels. We bestellen eggs, toast en panaches. En voor ik het vergeet: Timo had gisteren quesadilla, en nu een bagel met creamcheese. Rond 9 uur vertrekken we naar Grand Canyon NP. De rit voorloopt voorspoedig. Het landschap is weids, met hier en daar verspreid wat indianenwoningen. Je kunt echt wel zien dat de Indianen het niet breed hebben. Ook in stadjes zoals Kayenta en Tuba City zie je de Navajo wat over straat zwerven. Eén ervan spreekt Corné aan bij de Mac Donalds in Tuba City. Hij begint een heel gezellig gesprek, maar wil uiteindelijk wel graag wat geld.

Na een lekkere shake en mc flurry rijden we door. We winnen weer wat tijd, want de klok gaat een uur terug. Rond half 1 zijn we bij de Grand Canyon. We beginnen bij Desert View en lopen naar de Rim. Echt al een mooi uitzicht hier. Ook nog even in de gift shop geweest. De volgende stop is bij het visitor center. Hier lopen we wat rond en pakken vervolgens de shuttle bus naar het Hopi House. Ik had gehoopt dat er weer een indianendans te zien was, maar we zijn net een week te laat. Het uitzicht op de canyon is hier wel prachtig. Helaas vallen er wat regendruppels. Dan maar gauw het Hopi House in. Hier is ook een winkel in en Mariëlle koopt hier een originele dromenvanger.

Wanneer we weer buiten staan, houdt het op met zachtjes regenen. We willen eigenlijk nog naar Hermits Rest, het eindpunt van de route. Maar we staan al een tijdje nat te regenen in onze korte broeken en shirtjes. We nemen nog wel een stukje de bus, maar besluiten toch om te draaien. De temperatuur is ook flink gezakt, en het uitzicht op de Canyon is slecht. Echt heel erg jammer! Zo zien we maar weinig van de Grand Canyon. We laten ons terugbrengen naar het visitor center en rijden met onze auto’s door naar de Red Feather Lodge in Tusayan. Hier komen we rond half 5 aan. Het is een mooi hotel, de kamers zijn prima. Eerst maar even opwarmen onder een warme douche.

Om half 7 lopen we naar ‘ we cook pizza en pasta’. Rick en Richard lopen eerst langs de McDonalds, want Rick neemt daar de nuggets met frietjes. De rest loopt vast door. Bij de pizzatent bestellen we spaghetti, pizza en Buffalo wings. Dat laatste was voor Stijn, en het was erg pittig! Rond half 9 gaan we naar buiten en zien we aan de overkant van de weg een paar herten staan. Gauw wat foto’s gemaakt. De dieren zijn helemaal niet bang en steken zo de rotonde over. Ze zijn mensen gewend, want ze durven heel dicht bij te komen. Wij zijn ze niet gewend. Het is wel bijzonder om zo een stuk of 9 herten rond te zien wandelen.

We gaan uiteindelijk terug naar onze kamers en drinken nog een bakkie. De kids blijven nog even op de kamers als Ries, Mariëlle, Corné en ik langs een supermarkt gaan voor brood en bananen. We ontbijten namelijk morgen even op de kamer.

Het is nu half 11. Het was een lange dag, jammer genoeg niet alles kunnen zien wat we wilden, maar het weer hebben we niet in de hand. Morgen weer een dag.