Dag 18: San Diego

Vandaag was het gelukkig wat minder druk in de ontbijtruimte. We konden in elk geval meteen ergens zitten. Iedereen is nog wel wat duf van gisteren. Na het ontbijt rijden we eerst naar Ralph’s, een supermarkt die we onderweg tegen komen. We slaan weer wat te drinken en broodjes in en gaan dan door naar Old Town San Diego state historic park. Hier kun je zien hoe San Diego vroeger is ontstaan. En vroeger is hier zo rond 1830. Er staan nog wat originele huisjes, het meeste is wel gerestaureerd. Maar wel leuk om te zien hoe de bank of de court house er toen uit zag. Bij de Wells Fargo bank zag je nog een echte stagecoach uit die tijd. We snuffelen nog wat rond bij de kraampjes en winkeltjes, en na een uurtje gaan we terug naar de auto’s.

De volgende stop is Balboa Park. Hier staan wat gebouwen in de oude Spaanse stijl, en er zijn allerlei musea. Het valt overigens niet mee om overal een parkeerplekje te vinden, laat staan twee. Maar ook dit lukt weer, en we wandelen wat rond bij het Plaza de Panama en maken wat foto’s. Hierna willen we eigenlijk een leuk grasveld opzoeken om wat te eten en te voetballen. We zijn tenslotte in een park. Maar dat viel niet nog niet mee. Richard vraagt het bij het visitor center, maar krijgt uitleg over hele andere dingen. Uiteindelijk lopen we Timo achterna, die via zijn telefoon een veldje had opgezocht. We komen uit bij een speeltuin met inderdaad wat grasveldjes. Hier eten we wat en daarna bedenken we wat we nog willen doen. De familie van der V gaat nog even naar het strand. Ze gaan naar Ocean Beach en lekker wat zonnen, volleyballen en zwemmen in de zee. De familie A rijdt nog even naar het centrum van San Diego en maakt een klein rondje door het Gaslamp Quarter. In deze oude wijk zitten veel restaurantjes en wat winkeltjes, echt een uitgaansgebied. Uiteindelijk zien we elkaar rond een uur of zes weer bij het hotel.

’s Avonds rijden we naar de Cheesecake Factory. We moeten zeker een half uur wachten voordat we een tafel krijgen in dit populaire restaurant. Het eten is wel weer lekker hier. Je krijgt grote porties. Timo heeft penne, Stijn neemt de fish and chips en de rest neemt burgers en chicken tenders. Een stuk cheesecake van meer dan 1000 calorieën past er helaas niet meer bij. Al met al zijn we pas rond 10 uur terug bij ons hotel. Iedereen is best moe. Op tijd naar bed, want morgen verlaten we het mooie San Diego. Op naar LA!