Dag 12: Sedona – Tucson

We begonnen de dag met een ontbijtje bij de Orchards Inn. Alles was er weer te krijgen, zelfs aardbeien. Die schaal met aardbeien was al snel een stuk leger, zeker als Stijn zijn bordje vult.

Om half 10 verlaten we Sedona en rijden eerst langs een Walmart. De boodschappen zijn ver op. We slaan alles weer in, gezonde en lekkere (lees ongezonde) producten gaan het karretje in. Dit alles duurt tot kwart voor 11, dan moeten we toch echt door naar Tucson. Het wordt een lange rit. We zien het landschap ineens veranderen naar een echt woestijnlandschap. Uit het niets velden vol met cactussen. We maken in Phoenix een tussenstop bij de Starbucks. Eigenlijk alleen voor de toiletten, maar meestal blijft er nog wel wat aan hangen. Zeker bij Timo, die een echte Starbucksfan is.

Wanneer we Phoenix uit zijn, is het nog zo’n anderhalf uur rijden. Rond half 4 komen we aan bij La Quinta Inn & Suites Reid Park. De temperatuur dik boven de 40 graden, dat is niet veel anders dan in Nederland op dit moment. Maar wij zitten toch liever hier. We hebben al gezien dat er een paar grote malls in de buurt zitten. Daar zullen we zeker nog naar toe gaan. We hebben de tijd, want we blijven hier 3 nachten.

Vandaag alleen nog even zwemmen en relaxen. Nou ja, Mariëlle en ik hebben het idee om een wasje te draaien. Dus op zoek naar de ‘laundry’, andere kant van het gebouw, kwartjes nodig, wisselen bij de lobby, met een auto vol vuile was parkeren bij de laundry, alles uitzoeken, wasmachine aan, pfffff… Gezellig hoor samen wassen. En niet te vergeten: alles even laten drogen bij het zwembad.

Rond 7 uur gaan we op zoek naar een Applebees. Hier is het eten altijd prima. De temperatuur wel minder hoor, het lijkt wel een vrieskist daar binnen. We nemen chicken fajita’s, taco’s, steak, quesadilla burger, cheeseburger en chicken tenders. Onze serveerster heette Winter. Het duurde wel even voor het eten kwam, maar dan heb je ook wat. “Winter is coming”. En het eten smaakte nu ook weer goed. Eenmaal terug bij het hotel zoeken we een plekje bij de pool om nog een potje te kaarten of flauwe roadrunnerfilmpjes te kijken. Om 10 uur sluit het zwembad en verhuizen we nog even naar de lobby.