Dag 6: Springdale

De wekker ging al vroeg vanmorgen, om half 7. We wilden namelijk om 7 uur ontbijten om al vroeg in Zion NP te zijn. Vandaag staat Angels Landing op het programma. Deze trail is 453 meter klimmen en de piek is 1763 meter hoog. Deze hike is enorm populair in Zion, dus wil je de drukte en hitte voor zijn, moet je op tijd vertrekken. Corné en ik hadden dit al lang op ons lijstje staan, en gelukkig wil de rest ook mee omhoog. We zullen zien of we het gaan halen.

Na het ontbijt willen we de shuttlebus pakken naar de ingang van het park, maar deze bus zit om acht uur al vol. We lopen dan maar. In Zion sluiten we aan in een lange rij voor de shuttle het park in. Onze stop is ’the Grotto’. Vanaf hier start onze wandeling. Om 9.25 uur gaan we omhoog. Het begin loopt nog gezellig langs de Virgin River, maar al snel slingert het pad omhoog. We moeten regelmatig even stoppen om wat te drinken en even uit te rusten. Het voordeel is wel dat de hele trail nu nog volledig in de schaduw ligt, aangename temperatuur! We lopen de kloof verder in, en dan komen de ‘switchbacks’, dat betekent flink klimmen.

Aan het einde hiervan komen we op een soort plateau: Scout Lookout. Vanaf hier heb je mooie uitzichten over Zion. Hier eerst maar eens even uitrusten. Natuurlijk zijn we er nog niet. Het laatste stuk omhoog, een halve mijl, gaat via de rotsen met kettingen om je aan vast te houden. Mariëlle houdt het hier voor gezien met haar hoogtevrees. Met zijn zevenen gaan we nog een stukje verder. Ook dan weer een mooi uitzichtpunt. Tja en dan moeten we bedenken of we het laatste stuk ook nog gaan doen. Uiteindelijk gaan Stijn en ik nog verder. Met zijn tweeën klimmen en klauteren. Het is redelijk druk, maar wel te doen. Af en toe wachten op mensen die naar beneden willen. Je moet goed uitkijken, want de richels zijn smal.

Zo’n 50 meter van de top vind ik het welletjes. Mijn benen willen echt niet meer en het steile klimmetje zie ik niet meer zitten. Het lijkt me te gevaarlijk. En dan is er nog maar 1. Stijn neemt de camera mee omhoog voor het laatste stuk, de top is bereikt! Een dik half uur later komt hij terug. Samen zakken we af naar Scout Lookout. Daar zit Corné op ons de wachten. De anderen waren alvast aan de afdaling begonnen. Uiteindelijk zijn wij om kwart voor 2 ook beneden. De hele terugweg liepen we overigens in de volle zon. Flink zweten hoor. En dan te bedenken dat er op dat tijdstip nog veel mensen omhoog gingen. Tijd om terug te gaan naar het hotel. We gaan nog even bij het visitor center naar binnen om wat souvenirtjes te scoren. Natuurlijk een magneetje van Angels Landing, en een ijzeren plaat van Zion voor op ons tuinhuisje.

De rest van de middag wordt er gerelaxt en gezwommen. Dat hebben we wel verdiend na zo’n zware wandeling. Deze avond hebben we gegeten bij Porters. We namen steak, burgers, chicken tenders en pot roast. Terug bij de Quality Inn drinken we buiten nog wat op een bankje. Maar al snel is iedereen moe. Morgen weer een dag!

Wildlife: 3 herten, een stel wild turkeys, 3 Californian condors en natuurlijk eekhoorns en chipmunks.