Dag 17: San Diego

Deze ochtend gingen we wat later ontbijten, om 9 uur. Dat dachten wel meer mensen, want het was erg druk in de kleine ontbijtruimte. Uiteindelijk hadden we toch nog plaats met zijn allen. Toen we eenmaal alle spullen hadden gepakt, vertrokken we rond 10 uur naar de Uss Midway. Hier hadden we thuis al kaarten voor geboekt, dus we konden zo doorlopen. Dit schip ligt hier een aantal jaar in de haven van San Diego. Je kunt een hele route lopen en dan zie je vooral hoe het leven aan boord van zo’n groot vliegdekschip een aantal jaar geleden was. Leuk om gezien te hebben. Ook op het flight deck kon je kijken. Dan zie je pas hoe lang het schip eigenlijk is.

De Midway werd in 1944 in gebruik genomen en pas in 1992 uit de vaart genomen. Het heeft dus een aantal oorlogen meegemaakt. De bemanning bestond overigens uit 4500 zeelieden op de Midway, geen vrouwen. Er stonden nog veel helikopters en vliegtuigen die ooit gebruikt waren. We liepen hier toch 2,5 uur rond. Op de weg terug naar de auto komen we langs het grote beeld van de matroos en een verpleegster. Dit staat symbool voor de blijdschap van het einde van de Tweede Wereldoorlog.

We rijden door naar Coronado City. Over de lange brug rijd je het stadje binnen. Hier staat het bekende Coronado Hotel, waar o.a. ‘Some like it hot’ met Marilyn Monroe is opgenomen. Maar dat vinden we niet het belangrijkste. We komen hier voor het metersbrede strand. Genoeg ruimte om een plekje te vinden dus. Stijn en Rick rennen meteen de zee in. Ook Richard neemt een duik. De rest vindt het water wel erg koud. Zonnen en wat rondkijken is leuker. Gelukkig is het zonnetje nog wat tevoorschijn gekomen, want het was de hele ochtend flink bewolkt. Er wordt ook nog gevoetbald en gevolleybald. Tegen 6 uur is het tijd om terug naar de auto te lopen. Het viel overigens niet mee om een parkeerplekje te vinden hier. We moesten soms rennen om een plekje bezet te houden.

Terug in het hotel gaat iedereen douchen en na 7 uur wandelen we naar een Denny’s. Deze blijkt vlak achter ons hotel te zitten. De bediening is wat aan de trage kant, het duurt vrij lang voor we eenmaal aan het eten zijn. Maar het was wel lekker, vooral de broccoli skillet met kip! Eenmaal buiten wordt er nog een ijsje of milkshake bij de Mac gehaald, die zit namelijk tegenover Denny’s. Erg handig allemaal. Tegen 10 uur zijn we pas terug bij het Yacht Harbor hotel.